fbpx

Позвъни сега

Атракции

Ски писти в Банско
Зимни атракции

Ски писти в Банско

Банско е утвърден Еврoпейски ски център. В ски зоната се практикуват следните спортове: ски алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, сноуборд.

Курортът е многократен домакин на състезанията за европейска купа по ски алпийски дисциплини и биатлон.

Ски центърът предлага и чудесен 16 км. ски път оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с гр. Банско.

Прочетете повече »
Риболов
Летни атракции

Риболов

На територията на Национален парк Пирин риболовът е разрешен при спазване на режимите и нормите за любителски риболов въведени с плана за управление на парка. Наемането на въдици и организирането на индивидулани посещения на язовири се осъществява на рецепцията на коммплекса

Прочетете повече »
Лятно разписание на лифта в Банско
Летни атракции

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка

Прочетете повече »
Рилски манастир
Летни атракции

Рилски манастир

Рилският манастир е един от най-популярните за туристите символи на България, с богата история, архитуктура и значение за духовността на България. Той е предпочитана туристическа дестинация, както от българите, така и от чуждестранните туристи, посещаващи България. Манастирът е разположен на 1147 м надморска височина в Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на около 120 км от София и на 41 км от Благоевград.

Прочетете повече »
Конна езда в Банско
Летни атракции

Конна езда

Конната езда е приключение както за децата, така и за възрастните. В района на Банско има няколко конни бази, които предлагат разходки с кон, преходи и уроци по езда

Прочетете повече »
Пейнтбол
Летни атракции

Пейнтбол

Банско предлага голямото разнообразие от активни пейнтбол приключения. Несравним избор от пейнтбол игри за аматьори и пейнтбол за деца и различни стилове тиимбилдинг програми с пейнтбол предназначени да отговорят на всички вкусове, възраст и бюджет.

Прочетете повече »
Планинско колоездене в Банско
Летни атракции

Планинско колоездене в Банско

Планинското колоездене е спорт за поддържане на добра физическа форма и издръжливост. В същото време, той не е агресивен към природата и предлага истинска наслада. Подходящ е за практикуване през лятото от 1 юни до края на месец септември.

Прочетете повече »

Освен със снежните си писти и красивата природа, Банско е богато на много други забележителности и атракции целогодишно. Районът е популярен с много исторически, културни и архитектурни паметници. Развитието на туризма в Пирин увеличава предлагането на интересни спортни, модерни и екстремни дейности.

Банско предлага много богата културна програма на гостите си целогодишно. Тук се провеждат културни фестивали, спортни мероприятия, състезания от национален и международен характер.