Конна езда в Банско

Конна база “Дворене” е разположена в едноименната местност в покрайнините на Разлог на изхода за Банско. Тук се  отглежда най-голямото у нас племенно стадо хафлингери и се развива конен туризъм. Конете от породата “Хафлингер” се отличават с нисък ръст, красива глава, къса шия със силно развита мускулатура. Имат добър нрав, леко се поддават на обучение. Достъпни са за работа от възрастни, деца и неопитни работници. Конете от породата “Хафлингер” спокойно може да изчакват с часове на едно място, без да създават проблеми.
Конна база “Дворене” в момента разполага с 47 коня на различна възраст. Най-малките са родени преди около месец, има и едногодишни, и двегодишни, останалите са “пълноправни” членове на стадото. В базата в момента са всичките внесени от Австрия кобили, те са обяздени и се използват за езда. Стадото на хафлингерите е разнообразено отскоро с други два коня – тракенер и представител на източно българска порода.
Ще се опитаме да направим тенис корт, футболно игрище, басейн. Засега базата включва малка хотелска част, заведение за хранене с камина и барбекю, складова част, две конюшни, открит и закрит манеж.

Конна база “Peri Volas” e разположена на 6 километра от гр. Разлог и на 12 км. от гр. Банско в красивата местност “Перивол”, чието име означава “красива градина”. В тази малка падинка Ви очакват с много професионализъм, усмихнати лица и чаша горски чай.

След ездата или разходката можете да се насладите на домашно приготвената храна. Конната база разполага с живописно барбекю и тераса разположена над река Периволска, където можете да избягате от лятната жега на дебела букова сянка. Там спокойно можете да отдъхнете, да пийнете домашно вино и ракия или ароматен горски чай – ще ви смущава само шума на реката.

В базата може да намерите:

Урок по езда

Урокът по езда има за цел да създаде и изгради у обучаващия се определени  навици, правилна представа за седежа и управлението на  коня, както и начините за прилагане на помощите за управление, което ще допринесе за по- голяма сигурност по време на ездата сред  природата и истинска наслада от общуването с конете.

Урокът за начинаещи се провежда в манеж, започва с езда на корда и включва изпълнение на поредица от упражнения с различна трудност, чиято задача е да спомогне за изграждането на правилен и балансиран седеж.

Конната база разполага с планински водачи и квалифицирани инструктори по езда в дисциплините прескачане на препятствия и обездка. Конете, с които се провеждат уроците, са спокойни отемповани, което от своя страна спомага за по- бързо и лесно усвояване  техниката на ездата.

Почасова езда

Тя включва езда в района на базата до 5 часа по маршрут, предпочетен от клиента и съобразен с възможностите и времето за езда (в часове). Почасовата езда се провежда сред природата на красивата Рила планина по pазнообразен терен и включва преминаване на различни природни препятствия като реки, вади, паднали дървета, изкачване и спускане по наклони, провиране в гората. Така се усеща идилията на истинската, свободната езда.

За по-неподготвените предлагаме и по-леки  маршрути по равен терен, за време, по желание на клиента.

По-дългите маршрути включват посещение на природни и исторически забележителности (чешми, водопади, параклиси, черкви, панорамни гледки, места за пикник в планината)

Конната база разполага с 15 коня за туристическа езда

Планински преходи с кон:

  • Организиране на еднодневни преходи на кон с посещения на исторически и природни забележителности с продължителност до 6 ч.
  • Организиране на двудневни преходи на кон с осигурена храна и нощувка
  • Организиране на планински преходи с коне включващи повече от 2 дни по предварително договаряне

Клуб по конен спорт Русалиите е основан през 2007 г. и има за цел да развива и популяризира конния спорт, да осъществява тренировъчна и спортно-състезателна дейност в областта на конния спорт, да създава условия за любителска езда, конен туризъм и други форми за възстановяване на населението на клубно ниво.

Освен за спорт конна база Русалиите е подходящо място за забавление и почивка. Разположена е на 12 декара до кристално чиста планинска река, откъдето започва екопътека за конен туризъм до връх Русалиите.

В базата има минирезерват от диви животни: фазани, пауни, токачки и др.

База Русалиите разполага с 15 добре подготвени коня от различни породи: Англоарабски, Арабски, Източнобългарски, Пинто, Каракачански.

Предлага  курсове по езда с висококвалифицирани инструктори за начинаещи и за напреднали ездачи. Организираме пикници по местни обичаи с традиционна българска кухня. Организираме тимбилдинг за фирми със състезателени игри. При нас още можете да намерите: стрелба с лък; стрелба с пушка. Можем да ви осигурим преходи с отлични водачи от няколко часа до няколко дни в девствените гори и паркове на Рила, Пирин и Родопите.

Манежът на базата е затревен и заграден плац от 8 декара, на който провеждаме уроци както за  начинаещи ездачи, така и за напреднали. Може да се язди свободно или под ръководството на добър инструктор. Има изградени различни съоражения и препятствия за прескачане за различните спортни дисциплини.

Разгледайте също

Мелник
Мелник – история, вино, култура

Мелник – скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намерените археологически находки от античността свидетелстват за многовековната му история.

Регистрирайте се като туроператор

тринити банско