Банско Опера Фест

За 13-та поредна година в периода  26 – 27 август в гр.Банско  ще се проведе фестивал за оперна и класическа и музика “Банско опера фест”. В тазгодишното издание Държавна опера Варна ще представят мюзикъла „Брилянтин” и операта „Ромео и Жулиета”.

Ромео и Жулиета

Гледайте очарователната Илина Михайлова в ролята на ЖУЛИЕТА и талантливия тенор – Артур Eспириту като РОМЕО, в нов и много вълнуващ прочит на режисьора Урсула Хорнер и диригента Светослав Борисов.

Драматичната история на Капулети и Монтеки ще видим в изпълнение на солистите на Варненска опера: Деян Вачков, Иво Йорданов, Свилен Николов, Мария Павлова, Венцеслав Анастасов, Пламен Димитров, Борис Луков, Михаела Берова, Силвия Ангелова, Гео Чобанов, Велин Михайлов, Петър Петров, Христо Ганевски, Лев Караван, Лъчезар Александров, както и оркестър, и хор на Държавна опера Варна.

Брилянтин

За първи път в България Rock & Roll мюзикълът в стила на 50-те години, ще ни срещне с емблематичните „грийзъри“ и техните характерни, пригладени назад коси! Ще чуем отново любимите песни и ще се насладим на танците на своенравните тийнейджъри!

Режисьорът Сребрина Соколова и диригентът Страцимир Павлов са поверили ролите на САНДИ и ДАНИ, интерпретирани във едноименния филм от Оливия Нютън Джон и Джон Траволта, на чаровните варненски таланти – Лилия Илиева и Велин Михайлов, които достойно се превъплъщават в образите на известната сценична двойка!

             

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка