Фестивал на Балканското веселие

Фестивал на Балканското Веселие

На 2 и 3 юли от 19.00 ч. на централния площад в град Банско ще се проведе първото издание на Фестивал на Балканското веселие „Балкански котел“.

По време на фестивала ще чуете и видите всички жанрове на изкуството – певци, инструменталисти, танцьори, групи за изворен фолклор и пресъздаване на обичаи. Не пропускайте изявени кулинари – професионалисти и любители. Програмата на фестивала включва музикално танцова фиеста с участието на атрактивни професионални и любителски формации и индивидуални изпълнения от България и Балканите. Надсвирване и надиграване, пищна кулинарна изложба на традиционни бански специалитети и гала концерт.

Вход свободен.

Фестивал на балканското веселие „Балкански котел“ събира изпълнители и любители на балкански песни, танци и кулинарни изкушения в Банско. В подножието на Пирин планина си дават среща талантливи изпълнители от цяла България. Поканени са и участници от съседните балкански държави. Целта на събитието е да се превърне в пищна, шумна и атрактивна фиеста с темпераментни, пъстри и атрактивни балкански ритми, мелодии, танци, костюми, както и вкусни кулинарни изкушения. Участието си във фестивала вече са потвърдили изпълнители от Варна, Пловдив, Бургас, София, Русе, Враца, както и певци, танцьори и инструменталисти от община Банско.

Програмата на фестивала

предвижда концерти, флашмоб, атрактивен шоу спектакъл на сцена, както и зрелищно лазерно шоу. По същото време в Банско се провежда и панаир на занаятите, в който свои уникални изделия ще предложат на многобройните гости на града занаятчии и художници от цяла България. Вкусни бански и балкански специалитети ще допълват атмосферата, за да превърнат фестивалните дни в незабравимо изживяване за всеки, който реши да прекара първия уикенд на юли в живописния планински курорт.

Ресторантите и хотелите в Банско предлагат за участниците във фестивала и туристите специални отстъпки в дните на фестивала.

След като стартира от Банско, фестивалът „Балкански котел“ има амбицията да представя балканската и по-специално българската култура и фолклор в различни европейски държави. Вече се подготвя организирането на фестивала в Полша и в Германия.

Елате с нас в Банско на грандиозното балканско веселие с музика, танци, вкусни бански специалитети, атрактивна програма и ефектно лазерно шоу.

Разгледайте също

Мелник
Мелник – история, вино, култура

Мелник – скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намерените археологически находки от античността свидетелстват за многовековната му история.

Регистрирайте се като туроператор

тринити банско