Фестивал на Балканското веселие

На 2 и 3 юли от 19.00 ч. на централния площад в град Банско ще се проведе първото издание на Фестивал на Балканското веселие „Балкански котел“.

По време на фестивала ще чуете и видите всички жанрове на изкуството – певци, инструменталисти, танцьори, групи за изворен фолклор и пресъздаване на обичаи. Не пропускайте изявени кулинари – професионалисти и любители. Програмата на фестивала включва музикално танцова фиеста с участието на атрактивни професионални и любителски формации и индивидуални изпълнения от България и Балканите. Надсвирване и надиграване, пищна кулинарна изложба на традиционни бански специалитети и гала концерт.

Вход свободен.

Фестивал на балканското веселие „Балкански котел“ събира изпълнители и любители на балкански песни, танци и кулинарни изкушения в Банско. В подножието на Пирин планина си дават среща талантливи изпълнители от цяла България. Поканени са и участници от съседните балкански държави. Целта на събитието е да се превърне в пищна, шумна и атрактивна фиеста с темпераментни, пъстри и атрактивни балкански ритми, мелодии, танци, костюми, както и вкусни кулинарни изкушения. Участието си във фестивала вече са потвърдили изпълнители от Варна, Пловдив, Бургас, София, Русе, Враца, както и певци, танцьори и инструменталисти от община Банско.

Програмата на фестивала

предвижда концерти, флашмоб, атрактивен шоу спектакъл на сцена, както и зрелищно лазерно шоу. По същото време в Банско се провежда и панаир на занаятите, в който свои уникални изделия ще предложат на многобройните гости на града занаятчии и художници от цяла България. Вкусни бански и балкански специалитети ще допълват атмосферата, за да превърнат фестивалните дни в незабравимо изживяване за всеки, който реши да прекара първия уикенд на юли в живописния планински курорт.

Ресторантите и хотелите в Банско предлагат за участниците във фестивала и туристите специални отстъпки в дните на фестивала.

След като стартира от Банско, фестивалът „Балкански котел“ има амбицията да представя балканската и по-специално българската култура и фолклор в различни европейски държави. Вече се подготвя организирането на фестивала в Полша и в Германия.

Елате с нас в Банско на грандиозното балканско веселие с музика, танци, вкусни бански специалитети, атрактивна програма и ефектно лазерно шоу.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка