Панаир на занаятите

Повече от тридесет майстори от цяла България ще покажат авторскити си и уникални занаятчийски умения в Панаира на занаятите в гр.Банско. Първата по рода си проява се организира от Община Банско и Регионалната занаятчийска камара.

Панаирът ще продължи цяла седмица – от 28 юни до 4 юли. На централния площад „Никола Вапцаров” ще бъдат изложени художествено стъкло, кукли, накити, бижутерия, плъстени и рисувани дрехи, гайтани, бродерия, плетива и много други майсторски изделия на занаятчиите.

Традиционни български занаяти от миналото ще бъдат демонстрирани пред жителите и гостите на Банско, а на децата ще бъде дадена възможност през цялата седмица да работят с майсторите по свое изделие, което след това да занесат в домовете си за спомен.

Провеждането му именно в периода 28 юни – 4 юли не е избрано случайно, споделя председателят на Регионалната занаятчийска камара Любен Чалин, защото само ден след откриването на панаира е Петровден, а тогава се празнува Деня на занаятите.

Ако търсите хотел в Банско, който да посетите за да разгледате панаира, разгледайте нашите оферти. Можете да се възползвате от уикенд офертата на хотел Тринити Резидънс, с включено озползване на басейн и сауна.

Панаирът на занаятите е включен в културния и спортен календар БАНСКО ЛЯТО 2021.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка