Откриване на зимния ски сезон

В Банско зимният сезон 2021/2022 ще бъде открит официално в събота, 18.12.

Банско напомня на своите гости, че и тази година Ски центърът ще работи при строги мерки за сигурност във връзка с пандемичната обстановка. Правилата ще са същите като миналия зимен сезон. Туристите задължително трябва да покриват своите уста и нос по време на престоя в кабината, както и на териториите на лифт станциите посредством предпазна маска. Това ще важи и за всички лифтове, влекове, пътеки в зоната за начинаещи, както и пред касите, на които се закупуват карти. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора на лифта при необходимост.
Кабините да се дезинфекцират по график не по-малко от три пъти на ден с препарати, които са разрешени от министъра на здравеопазването за продуктов тип 2. Дезинфектантите за ръце, одобрени от министъра на здравеопазването, трябва да бъдат поставяни на конкретно обозначени места преди и след ползването на кабинковите съоръжения. Целодневната експлоатация на кабините следва да се осъществява при максимално свалени прозорци и шлюзове за проветряване на въздуха в тях.
Във всяка кабинка да бъдат поставени стикери, показващи лице с маска.
Разстоянието между чакащите на опашки за лифтовете да е минимум един метър.

От 10 декември е отворена и ледената пързалка в Банско. Любителите на кънките могат да се възползват от нея в часовете межди 12:00 и 22:00 часа. Цената за възрастен е 12 лв., а за дете – 7 лв.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка