Световна купа по сноуборд през 2023

Банско ще бъде домакин за трети път на Световната купа по сноуборд – FIS Snowboard World Cup и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships, която се завръща у нас със стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г. За трети път под връх Тодорка ще мерят сили най-добрите сноубордисти, пет сезона след незабравимата победа на Радослав Янков в Световната купа по сноуборд пред родна публика в ски център Банско през 2017-та и 4 години след последната Световна купа по сноуборд, организирана от Българската федерация по ски. През сезон 2022/2023 България и Банско отново ще домакинстват – не само FIS Snowboard World Cup, но и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships (паралелни дисциплини).

Очакванията са трибуната на финала, разположена на Бъндеришка поляна, на фона на живописната природа на Пирин, да се напълни до краен предел заради участието на звездата Радослав Янков и младите таланти в сноуборда, начело с носителя на бронз в паралелния слалом от световното за младежи във Валмаленко, Италия – Тервел Замфиров.

В предстоящия зимен сезон Банско ще приеме и пореден старт от Световната купа по алпийски ски в края на февруари през 2023-а година. Голямата чест за популярния ни у нас и зад граница зимен курорт не е изненада след перфектно проведените досега надпревари по склоновете над Бъндеришка поляна в последните години.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка