Ретро парад в Банско

Ретро парад в Банско

За поредна година, Банско ще бъде домакин на организирания от Ретро клуб Пирин, “Ретро парад”. Хотел Тринити Резидънс ще бъде домакин на това изключително интересно авто събитие. Парадът ще се състои на 15 май 2021 г. Вече е известна предварителната програма на събитието:

10:00 – 12:30 – площад Македония, Благоевград

13:00 – 14:30 – площад Септември, Симитли

15:00 – 17:00 – площад Никола Вапцаров, Банско

Организатор на Ретро парада е Ретро клуб Пирин. Автомобилен и мотоциклетен Ретро клуб Пирин – Благоевград е организация, целяща да съхрани, запазва и реставрира ретро и класически автомобили и мотоциклети без ограничение на модели и марки. Първият опит за организиране на ретро парад бе поставен през 1996, но поради редица причини не се е осъществило през тази година.

Първата проява на Ретро клуб Пирин е на 24.05.2002 г. по случай Деня на славянската писменост и култура, целяща привличането на още повече ентусиасти сред публиката. 

Първото участие на Ретро клуб Пирин в национално мероприятие се състои на 06.07.2002 г. , организирано от БАК „Ретро” – ежегоден авто-поход „София – Рилски манастир”. 

На 24.05.2004 г. отново бе организирана ретро изложба в центъра на Благоевград, макар дъждовното време, участваха и мотоциклети. На 10.07 и 11.07.2004 също организиано мероприятие от БАК „Ретро” и Ретро клуб Пирин. Първият ден включвал парад и изложба, а втория ден състезание за време до Рилския манастир

Имало е и други мероприятия през годините. За бъдеще Ретро клуб Пирин си е поставил за цел: да утвърди в програмата си посещения на други населени места и туристически обекти в страната.

Използвана е снимка на bnr.bg

Разгледайте също

Мелник
Мелник – история, вино, култура

Мелник – скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намерените археологически находки от античността свидетелстват за многовековната му история.

Регистрирайте се като туроператор

тринити банско