Банско Номад Фест

От 28 юни до 4 юли град Банско ще бъде притегателен център за 300 дигитални номади от цял свят. В рамките на 7 дни те ще имат възможност да почерпят практично знание и мотивация от опита и историите на 50 вдъхновяващи говорителя, и техните презентации на теми свързани с намирането и стартирането на дистанционна работа, предимствата и предизвикателствата на номадския начин на живот, управлението на собствен бизнес и много други. По време на фестивала всеки участник също ще има възможност да се включи, водейки своя лекция или работилничка, като целта е участниците да обменят най-много опит помежду си.

Част от програмата са и множество забавни дейности като катерене, рафтинг, планинско колоездене, “speed dating”, винени турове, къмпинг в гората и други, които ще дадат възможност на гостите на Банско да опознаят българската природа и култура, да се насладят на това, което планината предлага през този сезон, да опитат вкусните местни ястия и да изградят значими връзки помежду си. А защо не и да се влюбят в Банско и да го припознаят като своя следваща дестинация за живот и работа.

Терминът дигитален номад придобива популярност през последното  десетилетие, когато все повече  хора започват да работят професии, които не ги правят обвързани с дадена локация. Единственото от което те се нуждаят  е лаптоп/мобилно устройство, добър интернет и възможностите за неограничена връзка, които глобалната мрежа предлага. Често дигиталните номади предпочитат да сменят своята държава или локация, като това е продиктувано от желанието да живеят  на места по-близки до природата, където животът е по-евтин и общността – приятелски настроена.

Откакто Уве Алгоер и Матиас Зейтлер пристигат в Банско и отварят споделено работно място в града, през декември 2016, те трансформират мястото в основен хъб за дигитални номади в Европа. Със своите красиви планини, историческа архитектура, множество ресторанти и достъпни апартаменти, Банско привлича все повече и повече дигитални номади всяка година. Споделеното работно място в Банско обединява номадската общност в града и има около 100 члена през годината.

От 28 юни до 4 юли, стотици дигитални номади ще се съберат за втора поредна година в Банско, за да отпразнуват заедно този невероятен начин на живот.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка