Банско Номад Фест

Банско Номад Фест

От 28 юни до 4 юли град Банско ще бъде притегателен център за 300 дигитални номади от цял свят. В рамките на 7 дни те ще имат възможност да почерпят практично знание и мотивация от опита и историите на 50 вдъхновяващи говорителя, и техните презентации на теми свързани с намирането и стартирането на дистанционна работа, предимствата и предизвикателствата на номадския начин на живот, управлението на собствен бизнес и много други. По време на фестивала всеки участник също ще има възможност да се включи, водейки своя лекция или работилничка, като целта е участниците да обменят най-много опит помежду си.

Част от програмата са и множество забавни дейности като катерене, рафтинг, планинско колоездене, “speed dating”, винени турове, къмпинг в гората и други, които ще дадат възможност на гостите на Банско да опознаят българската природа и култура, да се насладят на това, което планината предлага през този сезон, да опитат вкусните местни ястия и да изградят значими връзки помежду си. А защо не и да се влюбят в Банско и да го припознаят като своя следваща дестинация за живот и работа.

Терминът дигитален номад придобива популярност през последното  десетилетие, когато все повече  хора започват да работят професии, които не ги правят обвързани с дадена локация. Единственото от което те се нуждаят  е лаптоп/мобилно устройство, добър интернет и възможностите за неограничена връзка, които глобалната мрежа предлага. Често дигиталните номади предпочитат да сменят своята държава или локация, като това е продиктувано от желанието да живеят  на места по-близки до природата, където животът е по-евтин и общността – приятелски настроена.

Откакто Уве Алгоер и Матиас Зейтлер пристигат в Банско и отварят споделено работно място в града, през декември 2016, те трансформират мястото в основен хъб за дигитални номади в Европа. Със своите красиви планини, историческа архитектура, множество ресторанти и достъпни апартаменти, Банско привлича все повече и повече дигитални номади всяка година. Споделеното работно място в Банско обединява номадската общност в града и има около 100 члена през годината.

От 28 юни до 4 юли, стотици дигитални номади ще се съберат за втора поредна година в Банско, за да отпразнуват заедно този невероятен начин на живот.

Разгледайте също

Мелник
Мелник – история, вино, култура

Мелник – скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намерените археологически находки от античността свидетелстват за многовековната му история.

Регистрирайте се като туроператор

тринити банско