Пирин Рън 2021

Банско и Пирин ще съберат най-добрите планински и екстремни спортисти за изкачването на връх Вихрен в състезанието по планинско бягане и колоездене Пирин Рън 2021 на 27 юни.

Събитието се организира от Община Банско и сдружение спортен клуб „Маратон“ за 11-та поредна година.

Състезание ще бъде в три дисциплини – по планинско бягане 13 км, по планинско колоездене 26 км и планински дуатлон 29 км. В него ще участват младежи и девойки, мъже и жени, ветерани във всички възрастови групи.

Трасето на бягането започва на 995 м надморска височина в гр.Банско, преминава през Бъндеришка поляна, хижа Бъндерица и хижа Вихрен, а финалът е на вр. Вихрен (2914 м).

Стартът на колоездачите е от същата точка, както на бегачите, но с отклонение на изток до м.Свети Никола и финал на хижа Вихрен (1950 м).

Всеки участник в дуатлона пък изминава първо колоездачното трасе, след което – последните 3 км от трасето за бягане. Атрактивната надпревара е първото събитие от културния и спортен календар БАНСКО ЛЯТО 2021

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка