Пирин Рън 2021

Пирин Рън 2021

Банско и Пирин ще съберат най-добрите планински и екстремни спортисти за изкачването на връх Вихрен в състезанието по планинско бягане и колоездене Пирин Рън 2021 на 27 юни.

Събитието се организира от Община Банско и сдружение спортен клуб „Маратон“ за 11-та поредна година.

Състезание ще бъде в три дисциплини – по планинско бягане 13 км, по планинско колоездене 26 км и планински дуатлон 29 км. В него ще участват младежи и девойки, мъже и жени, ветерани във всички възрастови групи.

Трасето на бягането започва на 995 м надморска височина в гр.Банско, преминава през Бъндеришка поляна, хижа Бъндерица и хижа Вихрен, а финалът е на вр. Вихрен (2914 м).

Стартът на колоездачите е от същата точка, както на бегачите, но с отклонение на изток до м.Свети Никола и финал на хижа Вихрен (1950 м).

Всеки участник в дуатлона пък изминава първо колоездачното трасе, след което – последните 3 км от трасето за бягане. Атрактивната надпревара е първото събитие от културния и спортен календар БАНСКО ЛЯТО 2021

Разгледайте също

Мелник
Мелник – история, вино, култура

Мелник – скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Намерените археологически находки от античността свидетелстват за многовековната му история.

Регистрирайте се като туроператор

тринити банско