Почивка на планина

Ако просто мислите къде да прекарате лятната си ваканция, представете си следната сцена за момент: стоите на планински връх, поемате дълбоко чист въздух и се наслаждавате на спокойствието и гледката за няколко минути, преди да се спуснете до най-близката хижа и поръчване на прохладна освежаваща напитка. Ако тази идея предизвиква усмивка на лицето ви, тогава лятната ваканция в планината е точно за вас. За тези, които не са решили, ето няколко аргумента защо си струва да опаковате туристическите си обувки вместо плажната си кърпа – или може би дори и двете.


БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА


Близостта до природата е една от основните причини почивката в планината да вдъхновява все повече хора. Особено градските жители търсят баланс в забързаното си ежедневие. Ако сте очаровани от изображения на тюркоазени високопланински езера, гигантски ледникови пещери и водопади, тогава не е нужно да пътувате до Нова Зеландия или Канада, а просто да погледнете към Пирин. Високи върхове и многобройни долини осигуряват местообитание за хора и животни и отварят страхотна площадка за приключения на открито, от една страна, и огромно пространство за отдих, от друга.
Когато надалеч няма коли или шум, а само звуците на природата, вятъра и птиците, ние се чувстваме много близо до природата – без значение дали стоим на върха на планината или лежим до езерото. В планината е лесно да се намери спокойствие, оригиналност, а също и едно от другите природни чудеса. Гръмливите водопади, внушителни скални образувания, или ледените пещери в околността на Банско са само няколко очарователни места, където природата ни удивлява.

АКТИВЕН ОТДИХ


Ако не ви се лежи мързеливо на плажа по цял ден, определено можете да изживеете желанието си да се преместите в планината. Голямо предимство: дори през горещото лято температурите в планините са все още приятни. Въпреки това винаги можете да се разхладите в прохладно планинско езеро. Упражнявайте се на чист въздух всеки ден – какъв страхотен контраст с ежедневния живот в офиса. За нас планините са като огромна фитнес зала на открито. Сигурни сме, че тук всеки ще намери спорт, който му харесва. Не винаги трябва да са 10-часови преходи или енергоемки обиколки с планинско колоездене, но спокойното колоездене, разходката около езерото също могат да ви направят щастливи.
Има невероятен брой начини да станете активни в планината и също толкова много начини да се отпуснете. След това можете да презаредите батериите си в хотел Тринити Резидънс, като се поглезите със сауна, масаж, релаксирате в басейна и след това отидете на вкусна вечеря. За нас лично няма нищо по-хубаво от това да релаксираме в леглото вечер с натежали крака. Просто се чувстваме живи по време на туризъм и след него.

ОТКРИВАНЕ НА ПИРИН


Когато си помислите за лятна ваканция в планината, първото нещо, което ви идва на ум, е туризъм и планински върхове. Но също така в долините се крият множество възможности за отдих. Какво ще кажете за голф, риболов, колоездене, гребане или конна езда? Както можете да видите, можете също да се поизпотите или просто да опитате нещо ново. Например, ако никога не сте били на конна езда, възползвайте се от лятната си ваканция за такива незабравими преживявания. Особено ако времето е твърде нестабилно за дълъг пешеходен тур, си струва да прекарате деня в търсене на нещо ново и различно.

ВАКАЦИЯ ЗА УМА


Движението и близостта до природата действат като антистресова програма за много хора. Не само тялото намира баланс в ежедневието, но и умът. За някои това означава да отделите време за себе си, да изпробвате нови граници и да усетите ендорфините, докато се изкачвате до върха на планината. От друга страна времето в природата означава просто да можете да изключите и да създадете пространство в ума за положителни мисли.
Опитвали ли сте някога йога или медитация в планината? Уникално изживяване за тялото и ума. Когато сме навън сред природата за дълго време, често ни хрумват най-креативните и най-добрите идеи.
По-малкото често е повече: в сравнение с пътешествие или екскурзия, не е нужно да бързате от гледка на гледка по време на ваканция в планината, защото в противен случай бихте имали чувството, че ще пропуснете нещо. На ваканция в планината често времето е това, което решава какво е на дневен ред – така че не се стресирайте предварително или на място. Ако резервирате хотел със закурит басейн, сауна и с уелнес зона, можете да сте сигурни дори в дъждовен ден.

НЕЩО ЗА ВСЕКИ


Почивката в планината означава преди всичко разнообразие. Независимо дали става въпрос за семейна ваканция, романтичен уикенд или просто бягство от града с приятели за уикенда – планината дава много възможности за почивка. В хотел Тринити можем да ти предложим добър вариант за твоята почивка на планина в Банско. Хотелът се намира в центъра на града, до пешеходната улица Пирин. На близко разстояние са магазините, много механи и ресторанти. Разгледай сезонната ни оферта и резервирай сега!

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка