Защо да изберем Банско за Великден?

Защо Банско е предпочитано място за Великден?

През пролетните месеци Банско е идеалното място за почивка – прохладно, с възможности за много екскурзии наблизо в района, работещи СПА центрове и заведения за нощен живот. Дали сме група приятели, двойка или пътуваме със семейството си, хотелите в Банско предлагат много различни опции за отмора и посрещане на празниците с многообразие от Великденски оферти. 

Всяка година по време на Великден се отслужва Великденска литургия в църквата Св. Троица в Банско, която се намира в центъра на града, само на по-малко от 500 м. от хотел Тринити.

Какво можете да посетите в района на Банско?

Рилският манастир – най-внушителния исторически обект в близост до Банско, богат с история, изпълнен с духовен смисъл за всички християни.

Рупите и къщата на баба Ванга – живописната местност, известна като обителта на баба Ванга. Място, известно с минералните си извори, високата и чиста енергия. Не на последно място е задължително да посетите храма Св. Петка. 

Мелник – китния и живописен южен град, известен с доброто си вино.

Лещен и Ковачевица – изключително красиви малки села, запазили характерната си архитектура от миналото, с калдъръмените си улици и красиви сгради.

Бъндеришка поляна – местността е достъпна с лек автомобил и през лятото предлага множество атракционни за забавления.

Какво предлагат хотелите в Банско за Великден?

За пълноценна почивка в Банско в периода на Великден, всеки хотел в Банско предлага различна оферта, включваща закуска, обяд, вечеря, ол инклузив, Великденски обяд. В хотелите се приготвят агнешки ястия, козунация, подаряват се боядисани яйца. В много от хотелите се организират анимации за деца, в които малките сами боядисват яйцата. Не са за пренебрегване с СПА офертите, които изобилстват в Банско, с безплатно ползване на басейн, сауна, и избор за допълнителнителни масажи и терапии за тяло и лице.

Какви са цените за Великден в Банско?

Цените на пакетите на офертите за Великден в Банско варират според избраното изхранване, звездите на хотелите и допълнителните услуги, включени в пакетите. Цената може да варира от 50 лв. за двама в къщи за гости до над 300 лв. на вечер с включени закуска, обяд и вечеря.

Хотел Тринити Резидънс всяка година подготвя свои собствени пакети, които може да откриете в офертите на хотела.

Разгледайте също

Летни забавления на Бъндеришка поляна

Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните времето си сред чистия планински въздух. На Бъндеришка поляна ви чака малък развлекателен комплекс, който включва кула за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, човешки джаги и 400 метрова водна пързалка